Maattabel wanddecoratie

Welk formaat poster of schilderij past het beste bij jou in huis

Bij Pepperwall weten we als geen ander dat het online doen van aankopen soms best wel lastig kan zijn. En voor wanddecoratie en interieur is dat misschien nog net wat moeilijker. Op een foto krijg je toch niet altijd helemaal even goed mee wat de precieze afmetingen zijn van bijvoorbeeld een canvas schilderij, textielposter of muurcirkel. We krijgen dan ook regelmatig te horen dat het bestelde product groter was dan gedacht, of toch net niet past op dat ene plekje aan de muur. En dus helpen we je graag een eind op weg door middel van onderstaande maattabel. Misschien maakt dat de keuze iets makkelijker.

Hoe groot is een canvas schilderij?

Of het nu gaat om een canvas schilderij, een foto op plexiglas, een textielposter of poster in een wissellijst, tegenwoordig is wanddecoratie in bijna alle formaten te verkrijgen. Bij Pepperwall hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk te standaardiseren, al resulteert dat nog steeds in een veelvoud aan afmetingen en formaten. De meest voorkomende maten hebben we op een rij gezet.

Een foto of schilderij heeft altijd een bepaalde vast verhouding, waarbij 3:2 en 4:3 de meest gangbare ratio’s zijn. Deze verhoudingen vind je terug in onze producten, want vrijwel ieder formaat is terug te herleiden naar één van beide verhouding. Het kan daardoor wel betekenen dat een schilderij wel in het ene formaat beschikbaar is (bijvoorbeeld in 3:2), maar niet in een andere verhouding.

Welke afmeting heeft een behangcirkel?

De producten die bij ons vanuit een 1:1 verhouding worden aangeboden, hebben een iets ander verloop qua maatvoering. In principe zijn we in staat om op ieder gewenst formaat te leveren, maar onze standaardmaatvoering loopt van 40 tot 150 centimeter. Dat geldt ook voor onze muurcirkels. Voor onze behangcirkels (niet zelfklevend) hebben we ook een doorsnee van 200 centimeter aan ons assortiment toegevoegd, maar we kunnen onze cirkels zelfs tot 300 centimeter uit één stuk aanbieden. Neem daarvoor vooral contact met ons.

Papierformaten en posters

Omdat posters vaak in een wissellijst worden gedaan, is het belangrijk om ook hier het juiste formaat te weten als je een foto of poster gaat bestellen. Posters worden namelijk veel gedrukt op A0, A1, A2 en A3 formaat, de overige formaten worden al snel te klein. Ook het B2 formaat is een afmeting die we veel tegenkomen en waar veel verschillende wissellijsten voor beschikbaar zijn. We hebben alle maten in een handig overzicht op een rijtje gezet op een speciale papierformaten en poster pagina.