Instructies voor het opmeten van je muur

Behang kan een prachtige transformatie aanbrengen in elke ruimte, maar het begint allemaal met nauwkeurige metingen. Dit kun het zelf doen, maar het vereist wel enige aandacht.

Wij adviseren altijd 5-10 centimeter rondom extra te bestellen. Geen enkele muur is immers kaarsrecht en een op millimeters nauwkeurige meting is bovendien moeilijk te doen. Met een extra marge van 5-10 centimeter rondom zit je altijd goed. Overtollig behang wegsnijden met een fijn mesje is naderhand eenvoudig te doen.

Standaard fotobehang

Gebruik een metalen meetlint of rolmaat en meet de breedte van je muur of wand van links naar rechts. Meet op meerdere plekken en noteer zorgvuldig de grootste meting in centimeters. Meet vervolgens de hoogte van je muur op minstens drie verschillende punten, beginnend vanaf het plafond tot aan de vloer. Voeg de grootste hoogtemaat toe aan je notities. Zorg ervoor dat je meet tot over eventuele plinten om een volledige dekking te garanderen.

Tel tot slot 5-10 centimeter op bij zowel je gemeten breedte als hoogte, en daar heb je je uiteindelijke maat die je kunt gebruiken in onze calculator.

Trappen en schuine wanden

Voor ieder behang dat je wilt bestellen is het van belang om je maten nauwkeurig te controleren en extra marge rondom mee te bestellen om voldoende snijruimte te garanderen. Ook bij schuine wanden neem je 5-10 centimeter extra. Je meet bij schuine wanden op het hoogste en breedste punt. Voor muren met deuren, ramen of andere obstakels meet je de volledige breedte en hoogte. Bij trappen meet je ook het hoogste en laagste punt voor zowel de breedte als de hoogte.

Het overtollige behang bij schuine wanden, trappen en deuren kun je zelf eenvoudig wegsnijden met een fijn mesje. Wij leveren altijd een volledige print.

Vijf tips voor het opmeten van je muur

Om ervoor te zorgen dat je behang perfect past en je ruimte transformeert, zijn hier de vijf belangrijkste tips voor het opmeten van je muur:

  1. Gebruik een metalen meetlint of rolmaat (of een elektrisch device zoals een weerkaatsende laserstraal met display) om nauwkeurig te meten.
  2. Hanteer een vaste werkwijze bij het opmeten van je muren. Werk van links naar rechts (zoals je het behang ook aanbrengt) en van boven naar beneden.
  3. Meet op meerdere plekken, neem plinten mee in je meting en schrijf je muurmaten direct op om misverstanden te voorkomen. De grootste maten vormen de basis voor je bestelling.
  4. Controleer zorgvuldig of je maten correct en voeg 5-10 centimeter toe aan zowel breedte als hoogte om voldoende snijruimte te waarborgen.
  5. Bij trappen, schuine wanden en bij muren met deuren, ramen of andere obstakels meet je ook de volledige breedte en hoogte op het breedste en hoogste punt. En daaraan voeg je 5-10 centimeter marge toe.

Nu je weet hoe je je muur opmeet, ben je klaar om behang van de perfecte grootte te bestellen. Vertrouw op je metingen en geef je ruimte de make-over die het verdient!

Pepperwall blog

Latest posts in

Onze verschillende materialen behang

Met fotobehang bedek je een volledige muur of een gedeelte ervan met je favoriete foto of ieder denkbare print. Ontwikkelingen in technologie en materiaal zorgen ervoor dat luchtbellen, rimpels en ...

Instructies voor het opmeten van je muur

Behang kan een prachtige transformatie aanbrengen in elke ruimte, maar het begint allemaal met nauwkeurige metingen. Dit kun het zelf doen, maar het vereist wel enige aandacht. Wij adviseren altijd...

Zo werkt de editor en dit zijn de opties

Geen enkel huis is gelijk en iedere muur is anders. Daarom leveren wij ons behang niet uit voorraad, maar produceren we iedere bestelling apart. Maatwerk dus in plaats van massaproductie. Onze beha...

Standard poster sizes from A to B and across the Atlantic compared

Standard poster sizes from A to B and across the Atlantic compared

Picture this: you've decided to spruce up your living space with a stunning poster. You hop online or head to your local art store, and suddenly you're faced with a plethora of size options: 21x30 ...